fbpx
contact button

GLS Laserstans:

GLS Henjo:

Offert:

Söker du någon specifik person? Besök vår kontaktsida.

  Jag godkänner att GLS Industries får använda mina kontaktuppgifter och hanterar dem enligt sin personuppgiftspolicy.

  Denna sida skyddas av reCAPTCHA där Google Privacy Policy och Terms of Service gäller.

  Tillsammans
  når vi högre.

  GLS Industries is a group comprising two production units in Småland, located in Gnosjö and Ljungby. With well-trained staff and extensive experience, we are a turnkey supplier of sheet metal products. We supply everything from bent sheet metal to advanced sheet metal processing. Our state-of-the-art die-cutting, bending, laser cutting and finishing machinery makes us a reliable partner, and we have ambitions to become Europe’s leading sheet metal processor.

  Träffa några av våra ambassadörer

  The story

  År 1940 bestämde sig Gnosjöbon David Petersson, för att ta med sin familj och flytta tillbaka hem till sin födelseort i de småländska skogarna. I äkta Gnosjöanda fanns redan en fungerande firma för metallprodukter i huset de flyttade till. Under företagsnamnet David Peterssons Metallfabrik, började David tillverka metallprodukter till kunder som bl.a. Garo och SJ.

  Bland Davids barn var det den yngsta, Jonny, som var mest intresserad av försäljning och att bygga kundrelationer, han gillade redan tidigt att vara ute på marknader. Efter att syskonen drivit företaget efter fadern Davids bortgång väljer Jens farbror Erik att köpa ut övriga fem syskon 1974. När Erik hastigt avlider 1982, stiger Jonny in som ägare och fortsätter att driva bolaget med samma inriktning.

  När Jonny tog över företaget var hans son Jens Petersson, 11 år, och även fast Jens under sena tonåren hjälpte till på fabriken till och från, fanns det ingen uttalad plan om att ta över företaget efter fadern. Jens utbildade sig till verktygsmakare och fick jobb på en närliggande verksamhet där han jobbade i början av 90-talet. På David Peterssons Metallfabrik fanns det då ingen tydlig framtidsplan och den aktuella lågkonjunkturen gjorde det svårt att få fart på verksamheten. När Jens pappa hastigt gick bort i en hjärtinfarkt, var Jens endast 22 år gammal.

  Han började då jobba heltid på David Peterssons Metallfabrik. Men den tuffa tiden som rådde gjorde det svårt att se någon tydlig framtid för bolaget som då bedrevs i väldigt liten skala. Fokus blev därför att hålla igång produktionen och slutföra de beställningar som fanns för att sedan avveckla verksamheten. Men i takt med att Jens och den dåvarande enda anställda, successivt blev mer och mer involverade i produktionen, kunderna och verksamheten i stort, ändrades inställningen och Jens började se potential i den lilla metallfabriken.

  Detta ledde till att Jens bestämde sig för att växla upp och började mer aktivt söka efter nya kunder och uppdrag. Man investerade i sin första Amada-kantpress och kort därefter även en stansmaskin. I slutet av 90-talet bestämde sig Jens för att byta namn på företaget. Man var då inne på att bredda sitt erbjudande med laserskärning, företaget fick därför namnet Gnosjö Laserstans. För första gången skulle nu även företaget ställa ut på Elmia-mässan i Jönköping. Trots det nya namnet och det faktum att lasermaskinen fortfarande inte var inköpt, var Jens fast besluten om att satsa på framtiden och började marknadsföra laserskärning fullt ut. Det visade sig vara ett lyckat drag, med stor efterfrågan och i början av 2000-talet hade man nått en omsättningen på över 8 milj. kronor. 2000-talet fortsatte i samma expansiva tempo, man byggde helt nya ändamålsenliga lokaler, investerade i ytterligare en kantpress, vikmaskin och ännu en stansmaskin.

  Jens

  ”Jag har väl egentligen alltid haft en drivkraft i att bygga upp och vidareutveckla, göra allting lite bättre hela tiden.”

  Under början av 2010-talet aktualiserades vikten av att sätta upp en tydlig vision. Drivkraften och viljan att ständigt utveckla verksamheten hade funnits där sedan Jens tog över, men nu ville man få med alla på tåget. Visionen om att bli Europas ledande plåtbearbetare sattes och företaget fick ett tydligt mål att sikta mot. 2013 köpte Gnosjö Laserstans upp grannföretaget Lasercentrum och 2016 byggdes bolagen ihop och en matsal i mitten förenade de två huskropparna. Matsalen blev en symbolisk samlingsplats för de både bolagen. Viljan och drivet att fortsätta satsa gjorde att man kände sig redo att ta nästa steg för företagets varumärke och image. Man hade börjat växa ur sin kostym som Gnosjö Laserstans, och efter att ha expanderat till både Värnamo och Ljungby fick bolaget det mer globala namnet GLS Industries.

  Visionen om att bli Europas ledande plåtbearbetare är mer aktuell än någonsin. I takt med att GLS tar en allt mer stadig position som ledande leverantör av plåtbearbetning, har även ett långsiktigt hållbarhetsarbete börjat ta form. Idag ser man hållbarhet som ett allt viktigare fokusområde i bolaget vilket också kommer styra de närmsta årens vägval och satsningar. Jens förmåga att på detaljnivå fokusera på företagets nästa steg, har skapat en historia som bekräftar bilden av ett företag i äkta Gnosjöanda.

  1940

  David Peterssons Metallfabrik

  Gnosjöbon David Petersson flyttar tillbaka till sin födelseort och startar David Peterssons Metallfabrik. Man tillverkar produkter till kunder som Garo och SJ.

  1974

  Jonny blir ensam ägare för David Peterssons Metallfabrik

  Efter att syskonen drivit företaget efter fadern Davids bortgång väljer Jens farbror Erik att köpa ut övriga fem syskon.

  1982

  Jens tar över företaget

  När Erik hastigt avlider stiger Jonny in som ägare och fortsätter att driva bolaget med samma inriktning.

  1993

  Investerar i en kantpress

  Jens Petersson tar över företaget efter sin fars bortgång.

  1998

  Byter namn

  Man investerar i sin första Amada-kantpress och kort därefter en stansmaskin och börjar därmed öka sitt utbud av plåt.

  1999

  Investerar i en kantpress

  Företaget ändrar namn till Gnosjö Laserstans och ställer ut på Elmia-mässan i Jönköping.

  2012

  GLS köper upp grannföretaget Lasercentrum

  Medverkan i produktionslyftet blev startskottet för en leanbaserad verksamhet.

  2013

  Expanderar och omsätter

  Visionen om att bli Europas ledande plåtbearbetare sätts och förvärv av grannföretaget Lasercentrum sker.

  2019

  Ansvar och vilja till förändring

  Efter att ha expanderat i både Värnamo och Ljungby ändrar bolaget till det mer globala namnet GLS Industries.

  2021

  Projektet Ekolyftet påbörjas och blir startskottet för ett långsiktigt hållbarhetsarbete på GLS Industries. Detta blir ett allt viktigare fokusområde som kommer styra närmsta årens vägval och satsningar.

  Det jag är mest stolt över
  GLS är att de vågar satsa och
  litar på sina anställda.

  Glenn Olsson, anställd sedan XXXX