fbpx

Gnosjö Laserstans över en kvarts miljard
i omsättning genom ytterligare nyförvärv

11 februari, 2019

Nu berättar Gnosjö Laserstans om sitt senaste förvärv. Det är företaget Henjo Plåtteknik som i dagarna blivit en del av Gnosjö Laserstans företagsgrupp. Förvärvet av Henjo innebär ytterligare förstärkning inom helhetslösningar för avancerad plåtbearbetning. Tillsammans gör de företagsgruppen till en av Sveriges största och kanske mest kompletta leverantör av plåtbearbetning. Under de senaste åren har Gnosjö Laserstans gjort stora satsningar för en ökad tillväxt, både genom företagsförvärv samt dynamisk expansion med uppdaterad maskinpark och personalökning. Sammanslagningen med Henjo innebär även att de båda får en mer balanserad produktion vilket skapar en ännu bättre leveranskapacitet. Tillsammans kommer de även kunna bredda sitt erbjudande. Henjos erfarenhet av att leverera större och kraftigare detaljer till tyngre industri, blir ett värdefullt komplement till Gnosjö Laserstans expertis inom tunna plåtdetaljer.

Jens Petersson, VD på Gnosjö Laserstans (tv) och Anders Larsson, VD på Henjo AB (th).
Klicka här för högupplösta bilder.

Utöver att Henjo dessutom bidrar med större kapacitet inom manuell och robotsvetsning har de även en egen pulverlackering. Förvärvet av Henjo gör att företagsgruppen nu får en omsättning på ca 280 miljoner kronor och 140 anställda.

”Vi är en ’perfect match’! Två företag som kompletterar varandra riktigt bra, vilket ger synergier och öppnar upp för stora möjligheter inför framtiden. Tillsammans kan vi i princip göra allt som går att göra med en plåtbit!”

Henjo Plåtteknik levererar helhetslösningar inom avancerad plåtbearbetning, från CAD till robotbearbetning, målning och montering. Henjo har liksom Gnosjö Laserstans lagt mycket fokus på att möta sina kunders krav på en effektiv process genom automatisering och robotisering. Deras långsiktiga mål har varit att växa in i ett större sammanhang. Att bli en del av Gnosjö Laserstans är därmed helt i linje med företagets vision. Henjo ligger i Ljungby och kommer behålla sin befintliga inriktning och sitt företagsnamn.

För mer information kontakta
Jens Petersson, VD på Gnosjö Laserstans,
jens@glsindustries.com, 0370-33 32 41

Anders Larsson, VD på Henjo,
anders.larsson@henjo.se, 0372-370 301

KONTAKT

FÖLJ OSS!

#glsindustries

GLS Industries är en koncern inom plåtbearbetning bestående av två produktionsenheter belägna i Gnosjö och Ljungby. Med välutbildad personal och lång erfarenhet av plåtprodukter, levererar vi allt från bockad tunnplåt till avancerad plåtbearbetning. Våra moderna maskiner för stansning, bockning, laserskärning och efterbearbetning gör oss till en ledande aktör inom plåtbearbetning.