fbpx

Gnosjöföretaget GLS Industries
har förvärvat Binge Container

17 november, 2020

Företagsgruppen GLS Industries växer ytterligare genom nyförvärv. Det är företaget BINGE Container som i dagarna blivit en del av GLS Industries.

”– Redan för fem år sedan såg jag BINGEs smarta lösning med bottentömmande containrar och blev genast mycket intresserad. Genom att vi nu förvärvat BINGE så kan vi tillföra muskler och resurser för expansion. Det innebär att grundaren Bo Lörgård kan fokusera helt på försäljning och produktutveckling. Det finns en jättepotential för tillväxt, säger Jens Petersson ägare och VD av GLS Industries.”

– Vi har arbetat fram en utmanande men realistisk tillväxtplan som omfattar såväl Skandinavien som Europa.

Den bottentömmande containern effektiviserar hantering av industriavfall. Idén fick Bo Lörgård för 30 år sedan när han var anställd på Duni i Halmstad och jobbade med logistiklösningar. Containern har distribuerats under olika varumärken genom åren men säljs nu under varumärket BINGE.

BINGEs smarta lösning med bottentömmande containrar. Det finns en jättepotential för tillväxt, säger Jens Petersson ägare och VD av GLS Industries.
Klicka här för högupplösta bilder.

– Det finns flera påtagliga fördelar med BINGE, säger Bo Lörgård. Den rymmer nästan dubbelt så mycket på samma yta som en tippcontainer. Det innebär mindre truckkörning och högre säkerhet då truckföraren tömmer containern inifrån trucken. Tömningen av containern blir både enklare och snabbare.

– Vi har jobbat mycket med kvalitetsförbättringar som genererar lång livslängd för containern. Jag kan inte se att det finns någon konkurrent på marknaden som matchar oss, varken gällande ekonomiska fördelar eller kvalitet, fastslår Bo Lörgård.

Binge Container har en egen produktionslinje i Halmstad med laserskärning, kantpress, och pulverlackering av containers. Nu flyttas produktionen till Ljungby och GLS Industries produktionsenhet GLS Henjo.

”– Med GLS moderna och automatiserade produktion i Ljungby kommer vi nu ytterligare effektivisera tillverkningen och gå från timmar i tillverkningstid per container till minuter, säger Bo Lörgård.”

GLS Industries är en koncern inom plåtbearbetning som i år beräknas omsätta 270 Mkr. Produktionsenheterna finns i Gnosjö, Ljungby och Värnamo.

För mer information kontakta
Jens Petersson, VD på Gnosjö Laserstans,
jens@glsindustries.com, 070-571 17 01

Bo Lötgård, VD på Binge Container,
info@bingecontainer.se, 073-318 12 50

GLS, Binge, Toolmaster maskin

KONTAKT

FÖLJ OSS!

#glsindustries

GLS Industries är en koncern inom plåtbearbetning bestående av två produktionsenheter belägna i Gnosjö och Ljungby. Med välutbildad personal och lång erfarenhet av plåtprodukter, levererar vi allt från bockad tunnplåt till avancerad plåtbearbetning. Våra moderna maskiner för stansning, bockning, laserskärning och efterbearbetning gör oss till en ledande aktör inom plåtbearbetning.