fbpx
contact button

Vi finns här för dig!

Har du en offertförfrågan eller bara intresserad av hur vi kan hjälpa dig? Kontakta oss så berättar vi mer!

GLS Laserstans: 0370-33 32 40

GLS Henjo: 0372-37 03 00

Offert: offert@laserstans.com

Söker du någon specifik person? Besök vår kontaktsida.

Eller fyll i formuläret så återkommer vi!

  Jag godkänner att GLS Industries får använda mina kontaktuppgifter och hanterar dem enligt sin personuppgiftspolicy.

  Denna sida skyddas av reCAPTCHA där Google Privacy Policy och Terms of Service gäller.

  Gnosjöföretaget GLS Industries
  har förvärvat Binge Container

  GLS, Binge, Toolmaster maskin

  Företagsgruppen GLS Industries växer ytterligare genom nyförvärv. Det är företaget BINGE Container som i dagarna blivit en del av GLS Industries.

  ”– Redan för fem år sedan såg jag BINGEs smarta lösning med bottentömmande containrar och blev genast mycket intresserad. Genom att vi nu förvärvat BINGE så kan vi tillföra muskler och resurser för expansion. Det innebär att grundaren Bo Lörgård kan fokusera helt på försäljning och produktutveckling. Det finns en jättepotential för tillväxt, säger Jens Petersson ägare och VD av GLS Industries.”

  – Vi har arbetat fram en utmanande men realistisk tillväxtplan som omfattar såväl Skandinavien som Europa.

  Den bottentömmande containern effektiviserar hantering av industriavfall. Idén fick Bo Lörgård för 30 år sedan när han var anställd på Duni i Halmstad och jobbade med logistiklösningar. Containern har distribuerats under olika varumärken genom åren men säljs nu under varumärket BINGE.

  BINGEs smarta lösning med bottentömmande containrar. Det finns en jättepotential för tillväxt, säger Jens Petersson ägare och VD av GLS Industries.
  Klicka här för högupplösta bilder.

  – Det finns flera påtagliga fördelar med BINGE, säger Bo Lörgård. Den rymmer nästan dubbelt så mycket på samma yta som en tippcontainer. Det innebär mindre truckkörning och högre säkerhet då truckföraren tömmer containern inifrån trucken. Tömningen av containern blir både enklare och snabbare.

  – Vi har jobbat mycket med kvalitetsförbättringar som genererar lång livslängd för containern. Jag kan inte se att det finns någon konkurrent på marknaden som matchar oss, varken gällande ekonomiska fördelar eller kvalitet, fastslår Bo Lörgård.

  Binge Container har en egen produktionslinje i Halmstad med laserskärning, kantpress, och pulverlackering av containers. Nu flyttas produktionen till Ljungby och GLS Industries produktionsenhet GLS Henjo.

  ”– Med GLS moderna och automatiserade produktion i Ljungby kommer vi nu ytterligare effektivisera tillverkningen och gå från timmar i tillverkningstid per container till minuter, säger Bo Lörgård.”

  GLS Industries är en koncern inom plåtbearbetning som i år beräknas omsätta 270 Mkr. Produktionsenheterna finns i Gnosjö, Ljungby och Värnamo.

  För mer information kontakta
  Jens Petersson, VD på Gnosjö Laserstans,
  jens@glsindustries.com, 070-571 17 01

  Bo Lötgård, VD på Binge Container,
  info@bingecontainer.se, 073-318 12 50

  november 17, 2020