fbpx
contact button

Vi finns här för dig!

Har du en offertförfrågan eller bara intresserad av hur vi kan hjälpa dig? Kontakta oss så berättar vi mer!

GLS Laserstans: 0370-33 32 40

GLS Henjo: 0372-37 03 00

Offert: offert@laserstans.com

Söker du någon specifik person? Besök vår kontaktsida.

Eller fyll i formuläret så återkommer vi!

  Jag godkänner att GLS Industries får använda mina kontaktuppgifter och hanterar dem enligt sin personuppgiftspolicy.

  Denna sida skyddas av reCAPTCHA där Google Privacy Policy och Terms of Service gäller.

  Skog

  Green vision
  vårt mindset

  Varje dag bidrar svensk stålindustri till samhällsbyggande världen över. Något vi på GLS Industries är mycket stolta över att vara en del av. Vi är också en del av ett samhälle där hållbarhet av flera givna skäl står högt upp på listan och något som vi på GLS Industries prioriterar mycket högt. Med GLS Green Vision sätter vi ett namn på det arbete som genomsyrar vår organisation och produktion, vi ska hela tiden hitta och agera på stort som smått som kan bidra till en positiv utveckling.

  See.

  Identifikation – att vara uppmärksamma på potentiella utvecklingsmöjligheter, stora som små.

  Think.

  Prioritering – att aktivt ta emot och prioritera de förslag och möjligheter som kommer upp.

  Act.

  Handling – att se till att det som prioriteras går från plan till handling.

  Kvalitet och miljö

  Våra fokusområden

  GLS Green Vision är ett långsiktigt arbete där vi har som ambition att gå in i varje detalj i våra processer. Vår fokusgrupp har fått i uppdrag att identifiera var, hur och när förbättringar kan göras. Men en långsiktig omställning sker inte över en natt, därför har vi valt ut våra viktigaste fokusområden för att kunna prioritera och därmed gå från plan till handling på ett rationellt sätt.

  Läs mer om vårt hållbarhets arbete!

  Energi

  GLS arbetar för en mer effektiv konsumtion av vår energi. Genom att minska energiförbrukningen, bidra till att tillverka egen energi och välja grön el minskar vi vår miljöpåverkan.

  GLS_Illustationerprocent

  Under 2013 förbrukades 1 800 mWh sedan dess har vi dubblat personalstyrkan, byggt ut 3 500 kvm och ökat omsättningen med över 100 miljoner, medan den totala energiförbrukningen minskat med 20%.

  GLS_Illustationerprocent

  15% av vår energianvändning tillverkar vi själva via våra solceller. Under 2024 planeras ytterligare utbyggnad av solcellerna.

  Material

  Produktion av stål är en av de största utsläppskällorna som finns. Ett ton stål orsakar utsläpp av nästan två ton koldioxid. Det belyser vikten av att jobba på ett så effektivt sätt som möjligt för att minimera spill, men också att hitta sätt att återanvända och återbruka material på ett hållbart sätt. Vi utbildar ständigt vår personal för att de ska kunna sköta maskinerna på bästa sätt och kontrollera att produkterna håller en hög och jämn kvalitet.

  GLS_Illustationerprocent

  Vi återvinner 99,9% av all stål i vår produktion.

  GLS_Illustationerprocent

  Vi har som mål att kassationen ska motsvara max 0,5% av antalet producerade artiklar.

  Logistik

  Genom att optimera flöden och minska onödiga transporter bidra vi till att minska utsläpp av växthusgaser, vi har köpt en balpress som vi komprimera plast och well vilket har minskat hämtning av avfallet med 35 %. Vi har installerat ett lagerhanteringssystem som minskar ställtider och skapar en säkrare arbetsmiljö genom minskad truckkörning i fabriken.

  GLS_Illustationerprocent

  Genom att komprimera vårt avfall av plast, well och papper har vi minskat hämtningen av vårt avfall med 35%.

  Personal

  GLS arbetar för en mer effektiv konsumtion av vår energi. Genom att minska energiförbrukningen, bidra till att tillverka egen energi och välja grön el minskar vi vår miljöpåverkan.

  GLS_Illustationerprocent

  Bottentömmande Binge ContainrarTM används för hantering av avfall. Den smarta utformningen ger en större volym i containrarna och innebär upp till 50% färre tömningar. Ergonomiskt, då truckföraren inte behöver gå ur trucken och en ökad säkerhet då det innebär mindre truckkörning.

  En hållbar väg mot
  Europas ledande
  plåtbearbetare

  Det sker en ständig utveckling av stålets egenskaper och stålindustrins produkter är avgörande för en hållbar samhällsutveckling. På GLS Industries har vi siktet inställt på att bli Europas ledande plåtbearbetare och vi är övertygade om att ett aktivt hållbarhetsarbete är en bit på vägen. Som företag har vi en bidragande roll till påverkan på samhället. Vi jobbar för möjligheterna att ställa om för vi vill vara med och bestämma vilket avtryck vi lämnar efter oss.

  100%

  Fosilfritt stål

  Stålindustrin går framåt i rasande fart. På GLS har vi som mål att erbjuda 100% fossilfritt stål i våra produkter.

   

  VD Jens blickar framåt

  Genom satsningen med GLS Green Vision vill vi skapa engagemang och etablering av ett nytt tänk genom hela koncernen.

  Jens Petersson, Koncernchef GLS Industries