fbpx

Stolt sponsor till Team Rynkeby!

03 juli, 2020

TEAM RYNKEBY – GOD MORGON är en del av ett europeiskt välgörenhetsprojekt som varje år samlar in pengar till barn med cancer och deras familjer.

Team Rynkeby grundades år 2002 i Danmark, då 11 motionscyklister med anknytning till den danska juiceproducenten Rynkeby Foods A/S beslutade sig för att cykla till Paris för att se avslutningen av Tour de France. Idag består Team Rynkeby av 2100 motionscyklister och 550 medhjälpare fördelat på 57 lokala lag från Danmark, Sverige, Finland, Norge, Färöarna, Island, Tyskland och Schweiz som gemensamt cyklar ner till Paris för att samla in pengar. Varje dag får ett barn i Sverige cancer och varje vecka förlorar ett barn kampen för livet. Det finns fortfarande ingen medicinsk förklaring till varför. Fast man idag kan rädda 80 procent av barnen som drabbas är sjukdomen fortfarande den vanligaste dödsorsaken i Sverige för barn i åldern 1–15 år. Därför behövs bidrag till forskning, fler som engagerar sig på olika sätt och inte minst en ökad uppmärksamhet och kännedom om sjukdomen.

GLS Industries har därför valt att stödja Team Rynkeby – God Morgon som sedan starten har samlat in mer än en halv miljard svenska kronor och bidragit till att nu över 80% av alla barn som får cancer överlever. Som guldsponsor bidrar vi till att barncancerforskningen går framåt och sedan starten i Sverige 2011 har Team Rynkeby samlat in 157 miljoner kronor till Barncancerfonden.

KONTAKT

FÖLJ OSS!

#glsindustries

GLS Industries är en koncern inom plåtbearbetning bestående av två produktionsenheter belägna i Gnosjö och Ljungby. Med välutbildad personal och lång erfarenhet av plåtprodukter, levererar vi allt från bockad tunnplåt till avancerad plåtbearbetning. Våra moderna maskiner för stansning, bockning, laserskärning och efterbearbetning gör oss till en ledande aktör inom plåtbearbetning.