fbpx

Efterlängtad kapacitetsökning med nya maskininvesteringar

17 januari, 2022

Med nödvändiga och efterlängtade maskininvesteringar kan vi på GLS Henjo i Ljungby nu öka kapaciteten i produktionen och gå våra kunders krav och önskemål till mötes.

I september 2021 installerade vi på GLS Henjo två nya maskiner i produktionen. För att undgå att stödköpa laserskuret material från GLS Laserstans har produktionen kompletterats med en lasermaskin Trumpf L3030 6kW Fiber med automationslösning LiftMaster Compact, som ett nödvändigt tillskott till redan befintliga lasermaskiner. Samtidigt som lasermaskinen installerades gick även den nya svetsrobotcellen Yaskawa WMF 750 i produktion. Detta för att generera ökad produktionskapacitet med anledning av nya projekt. Vidare under hösten uppdaterades även vår befintliga svetsrobotcell Yaskawa WMF 750. Det innebär att såväl robot som strömkälla byts ut i den gamla robotcellen samt att säkerheten kommer att uppgraderas. I början på 2022 kompletteras maskinparken vår produktion ytterligare. Den tre meter långa manuella kantpressen Trumpf TruBend 3100 har en presskraft på 100 ton och är utrustad med laser-vinkelmätning. Den nya kantpressen som är planerad att gå i drift i början på Q2 2022 och kommer bidra till en efterlängtad kapacitetsökning i vår kantpressavdelning. De nya maskininvesteringarna möjliggör en effektivare produktion med högre kapacitet och bidrar till en starkare, mer komplett koncern rustad för framtiden. 

KONTAKT

FÖLJ OSS!

#glsindustries

GLS Industries är en koncern inom plåtbearbetning bestående av två produktionsenheter belägna i Gnosjö och Ljungby. Med välutbildad personal och lång erfarenhet av plåtprodukter, levererar vi allt från bockad tunnplåt till avancerad plåtbearbetning. Våra moderna maskiner för stansning, bockning, laserskärning och efterbearbetning gör oss till en ledande aktör inom plåtbearbetning.