Laserskärning

Laserskärning med hög precision och skärkvalitet
– i imponerande hastighet.

 

Laserskärning kännetecknas av snabba ledtider och låga initialkostnader på små och stora serier. Tekniken är snabb och flexibel, perfekt för att köra förserier, små volymer och prover.

Vår laserskärning på GLS

På GLS har vi en modern maskinpark inom laserskärning som täcker in kundens behov, från små till stora serier. En maskin som sticker ut på området är vår Amada FOL 3015 AJ fiber. Detta är en högpresterande fiberlaser som är utrustad med linjärmotorer vilka kan ge accelerationer upp till 5G. Hög precision, skärkvalitet och hastighet utöver det vanliga. Maskinen är anpassad för avancerad plåtbearbetning och utrustad med höglager som möjliggör obemannad drift.

Fördelar med laserskärning

När man arbetar med laserskärning finns det många fördelar. En tydlig precision och hög bearbetningshastighet leder till produktionseffektivitet och minimalt materialspill. Processen minimerar efterbearbetning på grund av att en liten del av materialet utsätts av hetta och skärytorna är så precisa att även de mest komplicerade detaljerna oftast slipper slipning. 

Våra lasermaskiner

I vår produktion hittar ni ett komplett utbud av maskiner med fiberlasrar för högkvalitativ laserskärning.

Amada, FOL 3015 AJ Fiber 
Alfa 2415 Bystronic 
Bysprint 3015 Fiber 
Bystrar 3015 Fiber
Byspeed 3015 Prima
Platino 3015 Fiber

Vanliga bearbetningsmaterial

Vi kan skära i många olika material. De vanligaste materialen är stålplåt, galvad plåt, magnelisplåt, rostfri plåt och aluminiumplåt. I vår maskinpark håller vi en hög kapacitet och kan självklart även bearbeta andra material utifrån behov.