fbpx
contact button

Vi finns här för dig!

Har du en offertförfrågan eller bara intresserad av hur vi kan hjälpa dig? Kontakta oss så berättar vi mer!

GLS Laserstans: 0370-33 32 40

GLS Henjo: 0372-37 03 00

Offert: offert@laserstans.com

Söker du någon specifik person? Besök vår kontaktsida.

Eller fyll i formuläret så återkommer vi!

  Jag godkänner att GLS Industries får använda mina kontaktuppgifter och hanterar dem enligt sin personuppgiftspolicy.

  Denna sida skyddas av reCAPTCHA där Google Privacy Policy och Terms of Service gäller.

  GLS Industries redo för nästa steg – blir en del av Arbonas industrisatsning

  Arbona AB (publ) har per 2024-05-02 förvärvat GLS Laserstans AB i Gnosjö och GLS Henjo AB i Ljungby. GLS Industries har tillsammans cirka 150 anställda och omsatte under 2023 drygt 380 MSEK med en genomsnittlig EBIT-marginal de senaste åren om 8%.

  ”Det känns mycket bra att ha hittat en långsiktig partner med jordnära värderingar för att tillsammans fortsätta utveckla GLS och hela gruppen. GLS är redo för nästa steg och passar mycket väl in i Arbonas större industrisatsning”, säger Jens Petersson, VD och ägare till GLS.

  Förvärvet genomförs av Arbonas dotterbolag Arbona Industri AB där sedan tidigare Tyresö Finmekaniska AB och Termodyn Industri AB ingår. Jens Petersson, tidigare ägare till GLS, återinvesterar en del av köpeskillingen i Arbona Industri AB och kommer efter återinvesteringen att äga cirka 20% i Arbona Industri AB. Jens kommer att fortsätta som anställd i gruppen och operativt delta i den fortsatta utvecklingen. Som fullserviceleverantör inom plåtbearbetning inkluderande processer så som laserskärning, stansning, kantpressning, svets, ytbehandling och montering kommer GLS Industries bli en del av den industrisatsning som Arbona gör. Tillsammans kommer man kunna serva en bred kundbas med allt från enskilda komponenter till sammansatta lackerade och monterade slutprodukter.

  Efter förvärvet av GLS så kommer Arbona Industri att, proforma för 2023, ha en omsättning uppgående till cirka 500 MSEK med en EBIT-marginal om cirka 9%.

  ”Det är riktigt kul och spännande att välkomna GLS och Jens till Arbona Industri. GLS-bolagen är fina och välskötta bolag och vi är väldigt stolta och glada över att de vill ansluta sig till vår industrisatsning. Med Jens och hans team med ombord så har vi nu ännu bättre förutsättningar att fortsätta utvecklingen av Arbona Industri”, säger Martin Zetterström, VD Arbona AB.

  Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra köpeskillingen, men affären genomförs till en marknadsmässig värdering för bolag av denna typ och storlek.

  maj 28, 2024